Diagnosticul juridic

Cuprinde examinarea urmatoarelor domenii:

I. Dreptul juridic – in cadrul acestuia se verifica actele de constituire, statutul si modificarile intervenite pe parcurs, registrul adunarii generale a actionarilor(asociatiilor), registrul actionarilor s.a.

II. Dreptul civil – in cadrul acestuia se verifica actele si contractele cu privire la: dreptul de proprietate a supraconstructiilor, situatia juridica a terenurilor, situatia juridica a Anemateriale(care reprezinta obiecte de proprietate intelectuala), situatia Afinanciare, situatia imprumuturilor primite si garantiilor create, existenta creditelor nerambursate la termen sau poate eventuala declaratie de faliment, situatia asigurarii #rii.

III. Dreptul comercial – in cadrul acestuia se verifica contractele de vinzare-cumparare, de incheriere, de gestiune, de concesiune etc.

IV. Dreptul fiscal – in cadrul acestuia se verifica inregistrarea #rii la organele fiscale, achitarea tuturor obligatiilor legate de stat, situatia platilor restante in comparatie cu termenele fixate, precum se urmaresc rezultatele utimului control fiscal.

V. Dreptul muncii – in cadrul acestuia se verifica si se analizeaza existenta contractelor colective si individuale de munca, a regulamentului de ordine interna, a contractului de management.

VI. Dreptul mediului – in cadrul acestuia se analizeaza daca activitatea #rii evaluate se desfasoara in cadrul impus de mediu. Examinarile se fac din punctul de vedere al posibilelor restrictii cu privire la efectele activitatii asupra mediului si daca au fost obtinute autorizatiile de mediu.

VII. Litigiile – se verifica daca # evaluata este implicata in litigii aflate in judecatorie si ce posibilitati de rezolvare exista in cadrul existentei unor litigii de munca, se verifica stadiul de rezolvare a acestora.

No comments:

Post a Comment